Sabrina Voinea, despre începuturile în gimnastică: „Le vedeam pe cele mari, încercam să fac și eu ca ele.” + Cine este mama ei, Camelia Voinea

09 08. 2024, 10:23

Sabrina Voinea a vorbit despre începuturile carierei de succes pe care o are în prezent. Tânăra gimnasta a știu de mică că asta este chemarea ei. Iată ce a mărturisit!

Sabrina Voinea este subiectul momentului, iar toți românii sunt alături de ea și își doresc să i se facă dreptate după momentul controversat de la Jocurile Olimpice, unde ea și Ana Bărbosu au pierdut bronzul la sol. Cu toții vedem prezența impecabilă a gimnastei și munca depusă, dar puțini știu cum și-a început drumul spre succes Sabrina Voinea.

Sabrina Voinea a obținut aurul la bârnă și la sol la Cupa Mondială de la Doha din 2023, a câștigat aurul la sărituri la Campionatele Europene de gimnastică artistică pentru juniori din 2022 și a câștigat argintul în finala pe echipe, precum și bronzul la sol. Cu toate acestea, rezultatele de la Jocurile Olimpice nu au fost pe măsura așteptărilor ei. Deși s-a clasat pe locul cinci, iar Ana Maria Bărbosu a ocupat poziția a patra, asigurându-se astfel un loc pe podiumul olimpic, americanii au contestat nota lui Jordan Chiles, care a avansat pe locul 3. Astfel, Sabrina Voinea a fost dezamăgită de pierderea medaliei. 

Sabrina Voinea, despre începuturile în gimnastică

Gimnasta română a simțit atracție față de gimnastică încă de când era micuță, iar acest lucru se revede în performanțele din prezent.

Mama Sabrinei, Camelia Voinea, a fost campioană mondială la gimnastică în 1987, iar fiica ei i-a moștenit pasiunea pentru sport.

„Mama mă lăsa acasă și eu începeam să plâng și îmi doream mult să merg acolo, că le vedeam pe restul fetelor că vin cu medalii acasă și îmi doream același lucru. Și m-a luat o zi, două, m-am dus să mă joc, practic, și mama mă lăsa să mă joc și eu acolo practic mă duceam și mă rostogoleam singură. Le vedeam pe cele mari, încercam să fac și eu ca ele, a văzut mama și a zis să încerce. Și am ajuns aici.”, a declarat Sabrina Voinea în emisiunea lui Cătălin Măruță.

Consideră că i s-a făcut o nedreptate

Nemulțumită de nedreptatea la care ar fi fost supusă fiica ei, Camelia Voinea a luat o decizie radicală imediat după Jocurile Olimpice.

„Sabrina nu a ieșit din covor la nici o linie acrobatică, sunt toate aici, merita medalie! 
Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni! 
Vă iubim infinit pe toți cei care ne-ați susținut ❤️ 
Atât am putut suporta!” 
, este mesajul transmis de Camelia Voinea pe rețelele de socializare imediat după competiție.

Întrebată dacă își menține decizia luată cu puțin timp în urmă, Camelia Voinea a declarat la News Hour with CNN:

„În acest moment nu m-am răzgândit. Încă nu am apucat să vorbesc mai amănunțit cu Sabrina de acest lucru. Este clar că Sabrina vrea să lucreze în continuare și își dorește foarte mult doar cu mine să lucreze și bineînțeles în echipa în care am fost până la această olimpiadă. Sper să se reglementeze cumva lucrurile, să putem reveni la normal. Dacă nu, decizia va rămâne, pentru că nu suport sub nicio formă nedreptatea făcută față de sportiv. Deci pur și simplu sportivii nu trebuie să sufere și nici antrenorii.”

Ce spune Sabrina Voinea despre momentul de la Jocurile Olimpice

„După cum ați văzut, la bârnă am mers puțin mai slab, dar după aia m-am adunat foarte bine la sol. Mi-am făcut solul cât am putut eu de bine, mi-au ieșit liniile acrobatice, mi-a ieșit artistica. A fost cel mai bun sol, mai bun ca la Europene și ca la Mondialele de anul trecut. Da, mă simt nedreptățită, pentru că știam că meritam o notă mult mai mare.

Nu ştiu ce s-a întâmplat cu contestaţia. Și americanca a contestat şi ei i s-a mărit nota. Şi am făcut exerciţiul cât am putut eu de bine, nu am ieşit afară din covor. Nu ştiu să vă spun, de ce nu s-a modificat.

Eu nu am auzit nimic să mi spună că m-au penalizat acolo sau dincolo. Eu ştiu foarte bine cum am făcut solul, ştiu foarte bine că nu am ieşit afară din covor, ştiu că liniile acrobatice mi-au ieşit destul de bine, artistica am făcut-o destul de bine…” a spus Sabrina Voinea printre lacrimi, conform Gândul.ro

Sursă foto: social media